Zupy
(do wyboru 1 pozycja)
- Zupa krem z pomidorówZupa krem z pomidorów z dodatkiem grillowanej papryki i grzankami bazyliowymi
- Zupa dyniowo-warzywnaZupa dyniowo-warzywna
- RosółRosół drobiowo-wołowy na pieczonych warzywach z makaronem i natką pietruszki
Dania Główne
(do wyboru 4 pozycje)
- Kotlet Schabowy lub Filet z kurczakaTradycyjny kotlet schabowy smażony na smalcu lub panierowany filet z kurczaka
- kotlety z kurczakaSiekane kotlety z kurczaka z papryką i cukinią + sos czosnkowy
- RoladkiWołowe lub wieprzowe roladki z ogórkiem, boczkiem w sosie własnym
- Stek z karkówkiStek z karkówki w marynacie ziołowej, serwowany z sosem z zielonego pieprzu (sos na bazie alkoholu)
- PolędwiczkiPolędwiczki wieprzowe w klasycznym sosie pieczarkowo-śmietanowym
- Bakłażan nadziewanyBakłażan nadziewany farszem z mięsa wieprzowego, zapiekany z parmezanem
- Dorsz z PiecaDorsz z pieca z warzywami
- Pieczone żeberkaPieczone żeberka w glazurze BBQ
- Filet drobiowyFilet drobiowy zapiekany ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i serem
- Kotlet a’ la de volailleKotlet a’ la de volaille nadziewany topionym serkiem
- Schab faszerowanySchab faszerowany śliwką w delikatnym sosie musztardowym
- Papryka faszerowanaPapryka faszerowana warzywami (pozycja wegetariańska)
- Kotlety z warzywKotlety z warzyw (pozycja wegetariańska)
Dodatki do dań Głównych
(do wyboru 2 pozycje)
- ZIEMNIAKI Z WODY Z KOPERKIEM
- Ziemniaki SMAŻONE NA MAŚLE Z ZIOŁAMISmażone ziemniaki z dodatkiem masła, czosnku i świeżych ziół (wersja łagodna lub pikantna)
- Kluski śląskieKluski śląskie
- ryż smażonyKolorowy ryż smażony z warzywami w stylu indyjskim
Surówki
(do wyboru 3 pozycje)
- Surówka Colesław
- Surówka z kapusty pekińskiejSurówka z kapusty pekińskiej, pomidorków koktajlowych, kukurydzy, ogórka konserwowego, czerwonej cebuli i sosu
- Buraczki na zimnoBuraczki na zimno z dodatkiem jabłka, miodu i natki pietruszki
- Surówka z marchewki
- Surówka z pora i rzodkiewki
- Surówka z sałaty rzymskiejSurówka z sałaty rzymskiej, pomidorków koktajlowych, czarnych oliwek i orzechów włoskich w sosie balsamicznym
- Brokuł zapieklanyBrokuł zapieklany w beszamelu z serem cheddar
Napoje
wliczone w cenę
- woda z cytryną i mięta, sok, kawa, herbata
Przekąski
(do wyboru 7 pozycji)
- Deska kolorowych serówDeska kolorowych serów podana z owocami sezonowymi
- Ryba po grecku lub po japońsku
- Śledzie w olejuŚledzie w oleju z dodatkiem czerwonej papryki, cebuli, zielonych oliwek i natki pietruszki
- Galaretka drobiowaGalaretka drobiowa z warzywami i jajkiem
- Pieczeń rzymskaPieczeń rzymska z jajkiem i sosem chrzanowym
- Sałatka CezarSałatka Cezar z kurczakiem, pomidorkami koktajlowymi, grzankami i sosem majonezowo-parmezanowym
- Sałatka z rukoląSałatka z rukolą, burakiem, fetą, gruszką i orzechami włoskimi w sosie musztardowo-miodowym
- Sałatka gyros
- Sałatka z wędzonego kurczakaSałatka z wędzonego kurczaka, z sałatą rzymską, makaronem, warzywami w sosie curry
- Sałatka CapreseSałatka Caprese (pomidory, mozzarella, świeża bazylia, oliwa z oliwek, sos balsamiczny)
- Mini tatarki wołoweMini tatarki wołowe z majonezem lubczykowym i dodatkami (ogórek, cebulka, grzybki)
- Jajka w majonezieJajka w majonezie z awokado lub faszerowane pieczarkami
- Łosoś wędzonyŁosoś wędzony podany na świeżym ogórku z serkiem szczypiorkowym
- Pieczony CamembertPieczony Camembert podawany z żurawiną
DANIA NA CIEPŁO
(do wyboru 4 pozycje)
- Pikantna zupaPikantna zupa z mięsem mielonym, chili, papryką i ciecierzycą
- Zupa gulaszowaZupa gulaszowa na pieczonej papryce
- Czerwony barszczykCzerwony barszczyk z krokietem
- Pieczone podudziaPieczone podudzia z kurczaka
- Pieczona biała kiełbasaPieczona biała kiełbasa na karmelizowanej cebulce z porem + ćwikła/chrzan
- Staropolski bigos
- Gołąbki
- szaszłykGrillowany szaszłyk przekładany warzywami
Pałac SŁONOWICE
Słonowice 4
78-316 Brzeżno
tel.+48 664422335
hotel@palacslonowice.pl
Villa ANSER
Szpitalna 2
78-320 Połczyn Zdrój
tel.+48 664422339
biuro@villa.anser.pl